Skip to content

Nicklas Bågvinge

Om mig

51 år, utbildad matematiker vid Göteborgs Universitet, arbetat större delen av mina yrkesverksamma år inom IT-branschen som systemutvecklare.

Det är inte helt ovanligt att en person med min bakgrund intresserar sig för produktfotografering då det innehåller en hel del problemlösning.

Intresset för produktfotografering började 2003 efter att läst en artikel om hur svårt det är att fotografera blanka sfäriska föremål. Artikeln gjorde mig nyfiken och jag började med digitalkameran Nikon CoolPix 5700 och fem bygglampor att fotografera allt i hemmet som var blankpolerat.

Tio år senare bestämde mig för att satsa helhjärtat och investerade i en riktig studioutrustning specifikt avsedd för produktfotografering. Detta för att kunna leverera bilder till tryck i riktigt stora format och för att effektivisera mitt arbete.

Jag fotograferar alla typer av produkter men klockor och smycken ligger mig varmt om hjärtat, kanske för att klockor är bland det absolut svåraste du kan fotografera och att smycken ställer extra höga krav på retuscheringen.

När du anlitar mig får du utöver överenskommen storlek och filformat också de färdigretuscherade bilderna i max storlek som psd-fil (Photoshop). Du har också fulla rättigheter att editera och beskära bilderna samt att publicera dem i all form av media utan extra kostnader från min sida.